Het belang van een hygiënische slaapomgeving

Het belang van een hygiënische slaapomgeving

Volwassenen brengen ongeveer een derde van hun leven in bed door. Baby’s slapen tot zo’n 20 uur per dag. De keuze van een degelijke matras is dus erg belangrijk. Alleen al beseffende dat een matraskern de hoofdverblijfplaats kan zijn van huisstofmijt. Huisstofmijten behoren bij de belangrijkste verwekkers van allergische reacties en die vermijden we uiteraard liever.
Het aantal allergiegevoelige kinderen evolueert in stijgende lijn: 15 jaar terug 1 op 5, nu 1 op 3. Vroegtijdige blootstelling aan huistofmijtallergenen verhoogt aanzienlijk de kans om op latere leeftijd astma te ontwikkelen. Hygiëne in de slaapkamer is dus van essentieel belang. En een goede hygiëne begint bij het matras.

Wat is een hygiënische matras?

Een hygiënische matras wordt kort omschreven als een matras waar de huisstofmijten zich niet willen of kunnen thuis voelen. Dit kan door een behandeling van het matras, maar ook door de keuze van de materialen.

De kern van een matras bestaat het best uit goed ventilerend materiaal. Dit kan koudschuim zijn, maar ook veren. Koudschuim en veren zorgen ervoor dat vocht snel afgevoerd kan worden. Een vochtige matras is immers een ideaal nest voor huisstofmijten.

Om allergieën te voorkomen is het beter om als bekleding van het matras te kiezen voor een ademende PU laag. Overtollige warmte uit zich in transpiratie. Deze kan doorgeen de stof en wordt op die manier afgevoerd. PU-bekleding werkt ook als een “sun-block”. De matras kan op die manier volledig gevrijwaard blijven van huisstofmijtallergenen.

De ideale combinatie is een Multicare matras

Met een Multicare White on Top New generation maak je beslist een goede keuze, voor gelijk welke leeftijd: van baby tot senior. Het matras bestaat uit een koudschuim met een extra comfortlaag uit LPHV-schuim. De bekleding van deze matras bestaat uit ademende PU. Deze matras slaagt erin om 650 gr/m²/24h waterdamp af te voeren. Dit ligt ver boven het gemiddeld transpiratiecijfer van een baby. Op deze manier kan je de concentraties aan huisstofmijt binnen de slaapkamer aanzienlijk beperken.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.